Soorten beugels

Deze hieronder genoemde soorten beugels zijn de meest voorkomende beugels. Afhankelijk van het behandelplan worden één of meerdere beugels tijdens de behandeling aangemeten. De vier verschillende beugels en het resultaat van de behandeling kun je hieronder lezen.

De buitenbeugel >
Activator >
Vaste beugel >
Retentiebeugel > 
Onzichtbare beugel >
 

Activator

Dit is een beugel die de onderkaak meer naar voren laat groeien. De beugel dwingt de onderkaak om meer naar voren dicht te bijten zodat de onderkaak door deze gedwongen stand meer gaat groeien. Bij de vervaardiging van de beugel worden afdrukken van je tanden en kiezen gemaakt. De onderkaak wordt hierbij ver naar voren gehouden zodat, overdreven gesteld, een 'centenbak' ontstaat. Je moet dan in een zacht blokje was bijten zodat indrukken van je tanden en kiezen ontstaan. 

In het laboratorium wordt de beugel dan gemaakt van kunsthars en enkele metaaldelen. De kunsthars past precies tegen je tanden, kiezen en verhemelte. De metaaldelen passen om bepaalde tanden en kiezen. Je moet hem 's nachts en enkele uren voor het slapen gaan, dragen.

Activator Activator in de mond